Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Jónás könyve


Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

2020. április 27. 13:00

Babits prófétájára Isten a maga hatalmi jegyét süti. „Nincs mód nem menni, ahova Te küldtél” – állapítja meg a cethal gyomrában nyomorgatott Jónás a tanulságot. Kényszer ez, még akkor is, ha isteni kegyelem vagy eleve-elrendelés netalán sors vagy történelem vagy akár egyfajta, de kívülről jövő lelkiismeret is a neve.

JÓNÁS KÖNYVE
költői elbeszélés
Babits Mihály művei – Bibliai idézetek – Versek – Vendégszövegek felhasználásával
– fizikai színházi előadás –

Babits prófétájára Isten a maga hatalmi jegyét süti. „Nincs mód nem menni, ahova Te küldtél” – állapítja meg a cethal gyomrában nyomorgatott Jónás a tanulságot. Kényszer ez, még akkor is, ha isteni kegyelem vagy eleve-elrendelés netalán sors vagy történelem vagy akár egyfajta, de kívülről jövő lelkiismeret is a neve. Sokan sokféleképpen magyarázták már az égi hatalom és a Próféta viszonyát. Legutóbb az isteni Szót a Történe­lemmel és a Lelkiismerettel azonosították.  De hol marad Jónás, az Aka­rat szentje, előbb a nem-akarásé, aztán a túlvilági parancsot túllicitáló Akarásé, és főleg hol rejtőzködik Babits, az ősi bibliai hálaadó ima új megszólaltatója, aki a hivatást a hűséggel azonosítva végül is elmondhatja magáról: „Nem az énekes szüli a dalt, a dal szüli énekesét?” 

A Bartók Kamaraszínház 2019-2020-as évadában – 2020.03.06-i premierrel – bemutatásra kerülő Jónás könyve előadásban Babits költői elbeszélése, valamint bibliai idézetek, versek és vendégszövegek keverednek a színház, a tánc és a fizikai színház elemeivel.

Sajátos hangvételű előadás a kortárs erdélyi színházi scéna fiatal rendező-koreográfusának Györfi Csabának és fiatal alkotótársainak elképzelésében.